"Ako želiš da budeš besmrtan, ne zameraj se nindža kornjačama", rekao je davno Aleksandar Makedonski. Nindža kornjače imaju Splintera, a Splinter je Veliki Učitelj. Pored toga što ima crni pojas u karateu, ovaj pacov ima i mozak, znanje da koristi isti i poseduje drevnu mudrost razmišljanja, kao i odgovor na drevnu tajnu, kako da se uz pomoć mutogena dinari pretvore u evre ili neku drugu jaku, stranu valutu. Globalizacija, svetski poredak i njegovi upravljači, državnici, tajkuni i biznismeni, groze se tih veština koje poseduje Veliki Učitelj. Jer on može da objasni drugima zbog čega je debilno i totalno kretenski to šta palamude te velike vođe. A ima i sledbenike. Nisu to neki sledbenici već obična četiri mlada mutanta, ali je svakako nedopustivo da postoji i jedan čovek čije mišljenje odudara. Zato su meta tajkuna nindža kornjače i Veliki Učitelj. Pogotovo Splinter zbog svoje tajne o pretvaranju dinara u devize. Svi kapaciteti su pokrenuti s ciljem da se uništi otpor i čitava mašinerija je krenula u tom pravcu, sa tim ciljem.

Mobilisani su čak i oni za koje se nikada ne bi pomislilo da će da se svrstaju na stranu sistema, policije, tajkuna i mafije - pankeri. Obučeni, opremljeni i izvežbani, pankeri, oni koji su se zaklinjali u svoju borbu protivu sistema, u pank časni i anarhiju zlatnu, oni koji su čitavog života želeli da budu andergraund i borci za pravdu, našli su se u borbenim redovima protiv bastiona andergraunda u svetu - nindža kornjača. Onih, koji po ugledu onaj deo stanovništva iz filma "Razbijač" sa Silvesterom Staloneom, žive u podzemlju, u kanalizaciji i prkose modernim trendovima globalizacije, demokratije, poretka i tako tih zajebancija. Jedino što ne prave pljeskavice od pacova, kao to odmetnuto stanovništvo iz filma, što je i razumljivo, jer je njihov učitelj ipak pacov, a i da nije učitelj, ne bi bilo lasno napraviti pljeskavice od Splintera kad ume da se bije. Tako se nađoše pankeri u hajci na borce za pravdu, na strani nepravde, potpomognuti državnim vlastima, tajkunima, podzemljem, policijom, kontrolisani i koordinisani od strane tajnih bezbednosnih službi i ostalih špijuna, plaćeni novcem kapitalista, uz podršku medija, kulturnih i javnih ličnosti i političkih stranaka. A čitavu akciju organizuje, prati, nadgleda i rukovodi - Ona i Njeno svevideće oko.
Veliki Učitelj je zarobljen. Pod pretnjom smrću pokušavaju da mu izvuku informaciju o drevnom metodu pretvaranja dinara u devize, uz pomoć mutogena. Odao-ne odao tu vekovima čuvanu tajnu, Splinteru smrt visi nad glavom i ako mu ne stigne neko u pomoć, čakija će se zabosti u njegov pacovski grkljan.
Nindža kornjače kreću u akciju, s namerom da oslobode svog idejnog vođu i Učitelja i da kazne gamad. Na tom putu naićiće na brojne prepreke. Jedna od njih, najteža, jeste vojska pankera, nindža pankera u službi svetskog poretka, i krupnog kapitala tajkuna. Da li će zlo trijumfovati, da li će točak globalizma koji melje i gazi sve pred sobom pregaziti poslednje borce za slobodu i overiti ih jednim rikvercom, zlu ne trebalo? Ili će mladi mutanti doakati nemilosrdnoj mašineriji vladajućeg društveno-političkog sistema, da li će tu avet zgrabiti za muda i uvrnuti svom silinom, dok joj oči ne iskoče? Ili će doći do izdaje? Jedno je sigurno - svetu dobro mogu samo da donesu mutirane kornjače.

3 komentara:

  1. Hahahahahahahaha! Odlično, baš sam se slatko nasmejao za Dobro jutro. O onoj ne smešnoj strani teksta neću sad ni da razmišljam.

    ОдговориИзбриши
  2. Odlično, smejao sam još od prve rečenice! Pankeri licimuri...

    ОдговориИзбриши

Design©NSdizajn