josip broz tito, jugoslavija, socijalizam, komunizam, avnoj


Kako da budeš komunista ali i da ispoštuješ donekle pravoslavne običaje  koje su ti slavni preci ostavili u amanet. Nije problem ni prisustvo sveštenog lica, samo što se plaća ekstra tarifa.

Meštanin rudničkog sela Dragolj Dragan Kamaljević (44) već 15 godina 29. novembar slavi kao svoju krsnu slavu, koju je nazvao - Titovdan.

Kamaljević je rekao da je Dan Republike bivše SFRJ počeo da slavi umesto svoje dotadašnje krsne slave Nikoljdana, 1992. godine kada su počeli ratni sukobi i raspad Jugoslavije.

On ističe da slavi Titovdan jer želi da sačuva trajno sećanje na Josipa Broza-Tita (1895-1980) i na vreme njegovog predsednikovanja komunističkom Jugoslavijom, kada su "svi imali slobodu i ekonomski razvoj".

U nameri da slavi 29. novembar kao Titovdan, Kamaljević je dobio punu podršku oca Radisava (73) i ostalih članova porodice, a ističe da će to u budućnosti nastaviti i njegova deca, koji su sada studenti.

Za proslavu Titovdana Kamaljević je u svom domu u Dragolju pripremio bogatu slavsku trpezu i popodne očekuje dolazak tridesetak gostiju.

"To su sve moje zvanice i rodbina, a mnogi prijatelji sa prostora bivše Jugoslavije su mi poslali čestitke", ističe Kamaljević.

(Beta)

0 komentara:

Постави коментар

Design©NSdizajn