Bez motike


Kako su politika, kultura i sport temelji srpskog društva, trust mozgova u bifeu "Kum" smišljao je strategiju infiltriranja u ove vode i metode crpljenja materijalnih dobara iz istih, crpeći točeno Valjevsko.


Kako se rodila ideja o osnivanju političke partije, tako se odmah javila opasnost da dođe do razmimoilaženja. Popičkali smo se oko naziva, ali našli smo kompromis. Stranka će se zvati PARTIJA. Plan i program Partije neće se javno saopštavati. Napašće nas neko zato što smo osnovali klero- fašističko-šovinističko-seksističko-nacističku stranku koja počiva na osnovama nacionalizma sa jakom ideološkom potporom anarho-liberalizma. Da nas ne bi provalili, prepisali smo program Unije Roma Srbije.
Onda smo odlučili da snimimo film. Ljubavnu dramu koja će obilovati scenama seksa (penetracija u gro planu - ko klip od FAP-a), nasilja i nadasve komičnih replika i dijaloga između poštara i babe koja će doživeti više erotskih avantura sa metaloglodačem pred penzijom, dok će poštar imati avanturu sa babinim šar-planincem. U filmu će biti predstavljene ljute bitke koje su obeležile istoriju - Verden, bitka kod Nikopolja i ona na igralištu u Metliću, na derbiju Metlić - Trešnjak. Da bi konstantno držali pažnju gledalaca svih 8 časova i 46 minuta koliko planiramo da traje film, u filmu će se pojaviti i mnoštvo istorijskih ličnosti. Mojsije će se zajebavati sa tokom Tamnave, kan Tamerlan će se tri sata pogađati sa babom o kupovini šar-planinca, onog istog koji će imaće avanturu sa poštarom, i na kraju će ga ukrasti babi nakon što će je napiti nekom mongolskom rakiještinom. Poenta filma svega biće razotrkivanje zavere svetskih krvopija - ko je uveo kauciju za pivo , da li je svinja štetna po zdravlje, kome smeta šljivovica, da li će se Bela kuća i dalje zvati tako nakon ustoličenja crnčeta na mesto predsednika, da li su Moldavci stvarno takvi idioti kao što se priča i još mnogo toga... Kažu da država daje lepe pare za snimanje glupih filmova. Kako nam antitalenat ne manjka, realno bi bilo da dobijemo solidnu lovu za ovaj projekat.
Zatim se javila ideja da osnujemo fudbalski klub i uzimamo pare od dece za članarinu i za mesto u timu, naravno. Prodavali bi utakmice, naravno. I svako dete koje ima talenta bi prodali, naravno. Bar u belo roblje, ako već ne možemo u prvu ligu.  Fudbalski klub bi se zvao "Enac". Vlasnik bifea "Kum" napravio je fajront jer više nije mogao da sluša trust mozgova. Rekao je da se nosimo u tri lepe, da nema leba bez motike i pokazao nam svoje proširene vene na nogama.
Trust mozgova se nije složio s njim. Ima leba bez motike. Mora ga biti.

Коментари