Piramida radosti


-Dobar dan, poštovani gledaoci, ljubitelji fudbala, fudbalske igre i čarolije...
-Kao i 'ladnog piva, lakih žena i vrhunskih bravura fudbalskih virtuoza.
- I roštilja, to nemojmo zaboraviti. Danas je vreme idealno, sunce sija, odlični su uslovi za igru, trava je uredno pokošena, pa se može reći da je teren idealan i za roštilj a ne samo za kotrljanje bubamare.
-Ili kotić!
-Naravno, ili kotlić, to se ne sme zaboraviti, jer je filozofija spremanja kotlića ista kao i filozofija fudbala. Svako se busa u prsa da zna da napravi gulaš, kao što zna i da igra fudbal, ali Maradona je samo jedan, kao i kuvar Dobrivoj u konobi "Dva soma", na Dunavu. Nego da nabrojimo sastave timova. Na golu oba protivnika nalaze se golmani, obe ekipe imaju bekove, štopere, vezne igrače...
-Vrhunske majstore.
-Dabome, vrhunske majstore na petoparcu, uvek spremne da izvedu bravure samo njima znane i time razgale srca svih gledalaca na stadionu. Potom su tu i napadači, rasni golgeteri, špic igrači vrhunske klase od kojih se i na ovoj utakmici može očekivati da rešetaju mreže protivničkih golmana, vrhunskih golmana.
-Sve u svemu, kolega Loki, može se reći da i Holandija i Španija imaju na terenu po jedanaest majstora fudbalske igre?
-Naravno, isto tako i na klupi. Igrački kadar sačinjavaju sve sami majstori i velemajstori, po ugledu na fudbalski klub Jedinstvo iz Surčina, a opšte je poznata stvar da je Čelzi iz Surčina za svakoga mina! Sve su to vrhunski igrači, koji su prošli izuzetne škole fudbala, pod dirigentskom palicom fudbalskih stručnjaka i pedagoga od svetskog glasa.
-Kolega Loki, utakmica je počela, šta mislite o taktici?
-Taktika je izuzetna, vidi se da su igrači izuzetno psihički i fizički spremni, kao i tehnički potkovani iiiiiiiiiiiii... Umalo!!! Umalo gol za Španiju.
-Treb'o je to lepše šutnuti, steram mu ga treneru koji ga trenirao u petlićima.
-Umalo da vidimo piramidu radosti za selekciju Španije na ovom velelepnom stadionu koji pomalo podseća na Hajberi.
-Koviljski ili Londonski?
-Koviljski, naravno. Može se i reći da je atmosfera koju publika pravi na ovom velelepnom zdanju fudbalske arhitekture uz pomoć vulvuzela slična onoj koju u Kovilju prave Kiza i Čombe, popularne vođe navijača Šajkaša.
-Vidimo, Holandija se polako oslobađa pritiska.
-U početku je Španija delovala bolje, organizovanije, lepršavije, poletnije, poput Big Bula iz Bačinaca, čijeg gazdu želimo ovom prilikom srdačno da pozdravim i da mu zahvalim za ono treće poluvreme koje je organizovao u čast ulaska u viši rang u lovačkom klubu "Srneći but", gde su mnogobrojne zvanice iz sveta fudbala, fudbalske legende kluba i regiona, kao i fudbalske radnike koji su Big Bul uzdigli na vrh lestvice srpskog fudbala, zabavljale i uveseljavale najveće estradne zvezde i veliki prijatelji fudbala i sporta uopšte, Steva Grbavi i prelepa pratilja velikog džentlmena Neđe Kostića, Jovana.
-Poluvreme, brat Lokner, rezultat je 0:0 a ja sam igrao 2+ prvo poluvreme. Kuga ih satrla sve!
-Ma i ovaj sudija svira kurcu umesto u pištaljku, do sad je trebao bar dva crvena da podeli ovim pederima holandskim pa bi došlo ne 2+, već 4+ pa bi se imalo šta pojesti i popiti domaćinski. Ma, ko ih jebe, ne mogu da se nerviram, 'ajmo na pivo.
-Idemo, jašta, ionako će sad početi drugo poluvreme.
-Da je došao tiket pa i da komentarišem, ovako me zabole ko će biti prvak. Poštovani gledaoci, imamo tehničkih problema, kamermanu se pokvarila kamera, pijan se sapleo o gajtan i sjebo je novu kameru. To će ti se odbiti od plate i okrenućeš za kaznu tri runde! Mi nismo u mogućnosti da prenosimo drugo poluvreme, a što se mene tiče, savršeno me zabole ko će biti svetski prvak od ove dve pederske ekipe. Uzdravlje, svako dobro i posetite stovarište građevinskog materijala "Neću ljeka ni ljekare, zovite mi neimare", kod gazda Šuleta, takođe fudbalskog čoveka čiji je sin golgeter bez mane koji trese mreže za Šumadiju iz Jagnjila, ako osetite potrebu da stavite nov krov, da renovirate vaše domaćinstvo ili da sazidate nov objekat. Svako dobro i do sledećeg viđenja.

Коментари