Male tajne velikih majstora kuhinje


-U današnjoj emisiji imaćemo priliku da vidimo a bogami i probamo specijalitet koji će nam napraviti Dingospo. Šta nam spremate?
-Ja ću da spremim jedan specijalitet.
-Kakav specijalitet?
-Ukusan specijalitet.
-Kako se zove taj ukusan specijalitet koji planirate da nam spremite?
-E to je već tajna. Ne bih to mogao da vam kažem.
-To su neke vaše kulinarske tajne?
-Da, to su neke moje kulinarske tajne. Male tajne velikih majstora kuhinje.
-Verovatno onda ni sastojke ne bi ste hteli da nam kažete?
-Što ne bih? Bih ja, svakako.
-Pa obično oni koji imaju sopstveni recept neće javno da ga iznose već čuvaju za sebe.
-To ovde nije slučaj.
-A naziv jela nećete da nam kažete?
-Jok. Uostalom, videćete.
-Pa tu nema neke logike.
-Pa nema ni logike što si mene ti pozvao da ti kuvam ovde.
- Da se bacimo onda da spremanje tog vašeg tajanstvenog jela.
-Za ovo jelo je potrebno sledeće: šporet, uredno plaćen račun za struju da ne bi secikese cvikale žicu pa ništa od klope onda. Doduše, ako kupite smederevca, mogu da vam seku onu stvar, što kaže Mita Pantić. Onda samo treba da pazite da vas šumar ne uhvati ili da vas policija ne skemba dok sečete drvo ispred zgrade ili u parku. Zatim, potrebna je slanina. Evo ovakva.
-Auuuu, to baš i nije preporučljivo zbog holesterola. Pa to je sve sama mast.
-Slanina obavezno mora da bude sapunjara. Što se mene tiče, ti ne moraš ni jesti ovo što ću da spremim, eno vidim da kamerman već balavi na slaninu pa cenim da će se ova sapunjara iskoristiti kako treba i kako Bog zapoveda. Zatim, potrebna su jaja, nema određen broj komada jaja, to je po ličnom izboru, zavisno od vašeg apetita i, pogotovo, potrošačke korpe. Treba vam so. Mogu kvalitetno da posluže i semenke, kikiriki, čips i tako neke grickalice. Zatim razbijete jaja, i krenete da mutite u pravcu kazaljke na satu. Za to vreme prži se slanina. Sapunjara obavezno, kao što sam već rekao. Kada se jaja dobro umute, izručite ih u tiganj i čekate jedno pet minuta da se to isprži a za to vreme konstantno mešajte. Ne kukovima, sem ako niste dobra riba. Posolite naravno. Nema neka određena mera, kako ko voli.
-A kikiriki, semenke, bademi...? Šta sa tim?
-To zobate dok mutite jaja, čisto da ubijete vreme jerbo to baš i nije neki zanimljiv proces. E evo, gotovo je. Može da se klopa. Možete da servirate u tanjir, ali ja to više volim ovako iz tiganja. Možete da se služite i viljuškom i nožem, ali ja to praktikujem više prstima. Naravno sa 'lebom. Konzumiram takozvanim umakanjem. Da ne mora da se pere posle hasanja gomila sudova. Salata po izboru, šta ima. Luk, ajvar, turšija... O'š ti malo da umočiš? Kamerman, ajd' ovamo!
-Pa...pa...pa... Pa ti si čoveče kajganu spremio?! Ti si kajganu...
-Pa može i na oko, nije frka. Ali to ću spremati drugi put kad me pozoveš.
-Ko drugi put da te pozove, konju jedan?!

Коментари

Постави коментар