Najvažnije vesti



Iz sveta:


- U Ruandi porast fašizma. Kako prenose sve svetske agencije, nacističke snage i klerofašisti svakim danom sve više i više postaju dominantan faktor u ruanđanskom društvu. Besni iz dana u dan nekontrolisano nasilje nad pigmejima i ostalim nacionalnim zajednicama koje su na udaru ovih grupa, koje ih optužuju za parazitsko ponašanje, krah ekonomije, razaranje tradicionalnih vrednosti ruanđanskog društva, zelenašenje, političku nestabilnost i gubljenje ugleda u svetu, nemoralno ponašanje, blud i razvrat. Ruanđanski ekstremisti, ultraši i huligani smatraju ove zajednice nedostojnim da čine deo njihovog društva i da naseljavaju njihovu svetu zemlju, tvrdeći za njih da su niža rasa za koju nema mesta na njihovom tlu natopljenom krvlju njihovih predaka. Amerika i njeni sateliti optužuju zvaničnu vlast u Kigaliju da štiti naciste, a kao glavne ljude u Vladi koji pružaju pomoć i koji stoje iza desničara, označeni su ministar policije, ministar vojni i načelnik generalštaba i portir zgrade Vlade Ruande u Kigaliju. U zadnjih mesec dana prebijeno je 114 pigmeja, dok su troje teško ranjeni i smešteni na VMA u glavnom gradu. S obzirom na telesnu konstituciju i neuhranjenost, očekuje se smrtni ishod. Smatra se da će se za novogodišnje praznike situacija pogoršati, jer će ruanđanski desničari i nacisti, poneseni alkoholom, drogama i prazničnim raspoloženjem, još žešće i ekstremnije napadati svoje neprijatelje.

- Ugo Čavez štampao atlas bez SAD-a. Takođe, SAD se ne nalaze ni na venecuelanskom globusu. Na proteste zvaničnika iz Bele kuće, Čavez je odgovorio: "Šta se žale ti papci, pa njih ni na mapi nema?"

- Kongres Sjedinjenih Američkih Država objavio je da je Ahmadinedžad zreo za ludnicu i dao punu podršku integracijama Srbije i označio važnost njenog prijema u EU.

- U Rumuniji obavljena anketa "Da li ste za Evropsku Uniju". Od deset ispitanika, svi su odgovorili da jesu.

- U Bugarskoj počela prodaja najnovijeg modela parfema Šanel, tri meseca pre njegove zvanične promocije. Prošle nedelje se na bugarskom tržištu pojavio novi model konzole Soni plejstejšn, iako kompanija Soni nije ni imala u planu da na tržište izbaci takav model.

- U Briselu na kratko nestalo struje i četrnaest ljudi u strahu i panici iskočilo kroz prozor. Četvoro je prilikom tog iskakanja poginulo. Predsednik Srbije uputio saučešće i izrazio žalost zbog tog čina, kao i svoje nadanje da će što skorije Brisel primiti Srbiju u svoju evropsku porodicu, čime će naša država rešiti sve probleme, kao i da će uskoro doći vreme kada ni Srbi neće znati šta znači nestanak struje i restrikcija pa će i oni tada u panici iskakati kroz prozor kao i Belgijanci. Da bi se to desilo, prvo moraju da se izruče preostali haški optuženici.

Iz zemlje:

- Kongres Sjedinjenih Američkih Država objavio je da je Ahmadinedžad zreo za ludnicu, za razliku od srpskog predsednika Borisa Tadića. O premijeru se nisu izjasnili jer, kako smatraju politički analitičari iz Amerike, još nisu ustanovili ko obavlja tu funkciju. Još je rečeno da Srbija ima punu podršku kongresa za integracije koje se sprovode zadnjih deset godina, kao i to da Beograd ima punu, bezrezevrnu i neograničenu podršku Vašingtona kada je reč o prijemu naše države u EU.

- Danas je Jovan Krkobabić svečano otvorio cvećaru "Napupela pionirka", presekavši crvenu vrpcu i izjavio da je ovo mali korak za čovečanstvo, ali veliki za Srbiju jer će se u cvećari zaposliti čitava dva radnika ženskog pola i velikih oblina, čime će se smanjiti nezaposlenost. Kasnije, na svečanom ručku, pojavio se i ministar Mrkonjić, koji je izdao dozvolu za gradnju ovog objekta.

- Ministar policije, Ivica Dačić, odradio je danas u zgradi ministarstva unutrašnjih poslova fotosešn, slikajući se sa trojicom uhapšenih narko dilera, jednim pljačkašem menjačnice, kafe kuvaricom optuženom za privredni kriminal i sa dva studenta, jednim penzionerom i srednjoškolkom, koji su prešli ulicu na crveno. Svi su bili vezani lisicama i položeni na pod, dok je na njima stajao ministar Dačić sa kalašnjikovim u ruci. Tom prilikom ministar je izjavio: "Bogami, protekle nedelje sam imao dobar ulov. Srbija je bezbedna."

- Nakon višednevnih studentskih protesta, predstavnik studenata je obavio sastanak sa predstavnicima Vlade Srbije koji je trajao puna dva sata. Nakon sastanka rešeni su svi nesporazumi. Na konferenciji za štampu, novoimenovani portparol Vlade Republike Srbije, doskorašnji vođa studentskih protesta, dao je kratko saopštenje: "Dogovor je postignut. Što se mene tiče, štrajk se prekida."

- Radnici koji štrajkuju zbog ukidanja plata posetili su vođe sindikata, zahtevajući od njih da pod hitno ugovore u ponedeljak sastanak sa predstavnicima Vlade Srbije ovlašćenim za pregovore za štrajkačima. Vođe sindikata su to odbile, jer, kako kažu, u ponedeljak idu na rekreaciju u Vrnjačku Banju.

- U Donjem Crniljevu pušten je u saobraćaj most preko Tamnave. Most koji spaja naselje sa njivama krasi spomen-ploča na kojoj piše da je ova građevina nikla po milosti predsednika opštine Koceljeva i predsednika mesne zajednice Donje Crniljevo. Na pitanje novinara da li kao svog uzora vidi Mehmed pašu Sokolovića, na šta asocira zalaganje za izgradnju novog mosta, kao i spomen-ploča na mostu, predsednik mesne zajednice je rekao: "Jok, već Bojana Pajtića."

Reportaža:

- U Srbiji već godinu dana radi klinika za estetsku hirurgiju koja najsavremenijim metodama obavlja podmlađivanje i prolepšavanje svojih pacijenata. Naime, radi se o presađivanju dečije kože na lice, grudi ili neki drugi deo tela, u zavisnosti kakve prohteve ima mušterija. Stoga je i moto ove klinike: "Da vam lice bude k'o dečija guza!". Najveća estradna zvezda u Srbiji posegla je za uslugama vrhunskih stručnjaka sa polja estetske hirurgije ove klinike i, kako kaže, u principu je zadovoljna beskrajno:

"U principu, ja sam htela da mi presade kožu deteta onako, kako da kažem, čokoladne boje kože. I oni su mi u rekordnom roku našli tu boju, mislim da je uvezena čak odnekud iz Avganistana. Tako sam uštedela gomilu para koje sam do sada trošila na solarijum, i mogu vam reći, u principu, zadovoljna sam, i što se tiče estetskog izgleda i što se tiče uštede. Mogli bi na mene da se ugledaju i ovi naši ministri, da se prilagode životu u ekonomskoj krizi i da smanje svoje izdatke, a ne da troše nemilice! Uostalom, lepo ću ja da im sponapičim u svojoj kolumni."

- Predsednik Srbije je izjavio da će nastaviti pregovore sa vođom kriminalne grupe koja je otimala Srbe i prodavala njihove organe jer te tvrdnje još uvek nisu dokazane. Zli jezici su nakon te izjave počeli da tvrde da je predsedniku stradala jetra ili da mu je koji bubreg usfalio, zbog čega je danas organizovano svečano snimanje rendgenom predsednika. Kasnije je predsednik dao krv, što se može videti u sledećem prilogu. Jedino davanje urina i stolice nismo bili u mogućnosti da snimimo zbog toga što je, kako se tvrdi iz kabineta predsednika, predsednik stidljiv pred kamerama i što mu ne prija da ga toliko snimaju. Rezultati su bili u redu i u njima stoji dijagnoza da je predsednik "zdrav k'o dren" i "da može volu rep da isčupa". Pojedinci, međutim, smatraju rezultate ništavnim jer nije psihijatar obavio analize.

Iz kulture i sporta:

- Jelena Karleuša piše scenario za film o Jeleni Karleuši, a predpostavlja se, glavnu ulogu će igrati Jelena Karleuša.
- Warner Bros kompanija ponudila je ugovor predsedniku Srbije. Naime, pošto je Džordž Kluni oboleo od sifilisa, nije u mogućnosti da nastavi snimanje već započetog filma jer mora da ide da se leči. Stoga je kao odlično rešenje viđen predsednik Srbije. Čeka se odgovor.

- Vesti iz sporta nema jer predsednik nije prisustvovao ni jednom sportskom događaju.

Vreme:

-Bolje nego u decembru 90-ih godina.

Коментари

Постави коментар